Fascia Therapie

Fasciatherapie is een vorm van bindweefsel massage en een methode waarbij lichamelijke problemen worden aangepakt door te kijken naar de bewegingen van de patiënt en wat er in het lichaam gebeurt. Fasciatherapie is een behandelmethode die een slag slaat tussen de psychische- en fysieke geneeskunde. Het is een techniek bedacht door Professor Dr. Danis Bois. Fasciatherapie is inmiddels uitgegroeid tot een totaal nieuwe, persoonsgebonden methode van behandelen. Het is gebaseerd op het feit dat het lichaam van elk mens anders is en op een andere manier werkt. Hierbij wordt de werking van het lichaam met de invloed op het functioneren van de persoon, zowel motorisch, psychisch als gedragsmatig, in acht genomen.

“Fasciatherapie is een respectvolle, zachte manuele therapie, die beantwoordt aan de vraag van het lichaam en geen gebruik maakt van manipulaties.” – Paul Sercu, voorzitter European College of Fasciatherapy

Behandeling
De behandeling van Fasciatherapie bestaat uit een manuele behandeling, oefentherapie, introspectie en, als dit gewenst is, psychologische hulp. Als de klacht puur lichamelijk is, is een manuele behandeling met aanvullende oefeningen genoeg om u van uw klachten af te helpen. Maar bij bijvoorbeeld stress, fibromyalgie of een psychische aandoening als een burnout worden lichamelijke aanpak en psychische hulp gecombineerd.

Veel mensen beseffen zich niet hoeveel invloed het bindweefsel op ons lichaam heeft. Zo’n 98% van ons lichaam bestaat uit bindweefsel. Dit speelt dus een erg belangrijke rol, zowel lichamelijk als psychisch. U kunt zich voorstellen dat als het bindweefsel zo’n groot deel van ons lichaam beslaat en daar een verstoring in is, dit heel erg veel klachten en aandoeningen kan opleveren. Zo heeft het invloed op spierspanning, het patroon van beweging, de bloedcirculatie, de hormoonhuishouding, stress, het humeur, emoties en als gevolg van al het bovengenoemde, uw gedrag.

Het doel van deze vorm van therapie is dat u leert dat u uw aandoening en de verbetering daarvan in eigen handen heeft. U leert wat zich afspeelt in uw lichaam en u neemt de reacties op een bepaalde situatie of veranderingen in uw lichaam waar. Doordat u zich bewust wordt van uw lichaam, bent u in staat dit te veranderen. Dit maakt u, vooral in de toekomst, sterker en weerbaarder tegen klachten.

Onze Tarieven

  • Zitting Fysiotherapie (30 min)€30
  • Zitting Fysiotherapie (met toeslag uitbehandeling)€42
  • Screening€13
  • Intake en onderzoek na screening€30
  • Intake en onderzoek na screening (met toeslag uitbehandeling)€55
  • Intake en onderzoek na verwijzing€43
  • Intake en onderzoek na verwijzing (met toeslag uitbehandeling)€55
  • Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek€52
  • Sportmassage 30 min€35
  • Sportmassage 60 min€65
×