Handtherapie

Handtherapie is een specialisering binnen die fysiotherapie die zich richt op de handen en de polsen. De handen en polsen zijn ingewikkelde gewrichten. Dit komt omdat er veel kleine botten, pezen en banden zitten die dan weer op de juiste manier moeten aansluiten op elkaar. Dit zorgt ervoor dat de handen en polsen erg kwetsbaar zijn. Juist omdat wij de handen elke dag bij bijna elke bezigheid gebruiken, is het niet raar dat u snel klachten kunt ontwikkelen. Tegenwoordig is vooral slijtage een veelvoorkomende klacht als het om de handen en polsen gaat. Het smartphone-, computer- of Ipad gebruik zorgt ervoor dat het tegenwoordig steeds meer voorkomt. Dit kan zo erg zijn dat het uitstraalt naar andere ledematen

Een groot onderdeel van handtherapie zijn de oefeningen. Omdat een hand, arm en pols zo complex in elkaar zit is vooral in het begin van groot belang dat u vaak bij ons langs komt. Alleen dan is de behandeling echt effectief en kunnen wij veel progressie maken zodat u echt zo snel mogelijk van uw klachten af bent. Het is heel belangrijk dat u de voorgeschreven oefeningen en adviezen thuis nauwkeurig opvolgt, anders is de behandeling minder effectief. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan de duur van de therapie verschillen. Het kan zijn dat u met een pijnlijke spier na drie keer al vooruit kunt, maar het kan ook zo zijn dat na een operatie of bij uitgebreid letsel de behandeling wel een jaar duurt. Dit is erg persoonsgebonden en afhankelijk van de klachten. Daar kunnen wij dus pas na het eerste (intake) gesprek uitspraken over doen.

Handtherapie bij VitalBody
Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en andere medische specialisten. De fysiotherapeuten bij VitalBody worden vanuit de medische wereld op de hoogte gehouden over de werking van de hand en de verschillende klachten die u hieraan kunt hebben. Doordat zij ook ergo- of fysiotherapeut zijn weten zij hoe belangrijk de handen, armen en polsen voor het functioneren zijn. De therapeut adviseert, begeleidt en behandelt. Daarnaast volgen wij regelmatig verplichte bij- en nascholingen. Tijdens de bij- en nascholingen wordt gebruik gemaakt van moderne onderzoek- en behandelapparatuur.

Onze tarieven

  • Zitting Fysiotherapie (30 min) €30.00€30
  • Zitting Fysiotherapie (met toeslag uitbehandeling)€42
  • Screening€13
  • Intake en onderzoek na screening€30
  • Intake en onderzoek na screening (met toeslag uitbehandeling)€55
  • Intake en onderzoek na verwijzing€43
  • Intake en onderzoek na verwijzing (met toeslag uitbehandeling)€55
  • Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek€52
  • Sportmassage 30 min€35
  • Sportmassage 60 min€65
×